Documentair portret van Nederlanders in de dagelijkse file. Gedwongen door de overmacht blijkt de besloten wereld van de auto ideaal te zijn voor overpeinzingen en zelftherapie.
Documentair portret van Nederlanders die leven en werken in hun auto's. Hoe brengt Nederland zijn tijd door in de dagelijkse file? Filerijden is een irritante bezigheid, die een kakafonie van toeterende automobilisten oplevert, maar toch lijkt er uiteindelijk bij veel mensen weinig verzet te bestaan. Loopbaancoach Titia de Vries blikt terug op haar mislukte relatie met een Senegalees. Paragnost Tino Firorelli gebruikt de wachttijd om zijn gedachten op een rij te zetten over de ziekte van zijn vrouw. De vaste chauffeur van SER-voorzitter Rinnooy Kan filosofeert over een oplossing van het fileprobleem en de Turkse satellietinstallateur Ziggy Kayabasi droomt over terugkeer naar het filevrije Istanboel, samen met de vrouw aan wie hij uitgehuwelijkt is. Gedwongen door de overmacht blijkt de besloten wereld van de auto ideaal te zijn voor overpeinzingen en zelftherapie.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Mixage
Sound Design

Titel: File
Jaar: 2008
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.