Het leven is goed in het Brabantse land… maar niet heus. Jara en Rens keren terug naar hun geboorte­grond en raken verstrikt in het grijze schemerge­bied tussen de boven- en onderwereld. 
Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed geor­gan­iseerde drugscrim­i­naliteit. Dat ontdekken Jara en Rens, die na lange tijd terugk­eren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiv­eren, hij wil afstand nemen van zijn crim­inele familie. Ze raken verstrikt in het web van boven- en onder­w­ereld, waarvan de grenzen steeds verder vervagen. Dramaserie van Shariff Korver die met zijn speelfilmde­buut Infil­trant en het vierde seizoen van Penoza zijn sporen in het psychol­o­gische misdaad­genre al ruim­schoots verdiende. 

Titel: Fenix
Jaar: 2018
Duur : 47 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte