Korte jeugdfilm over Fatih (10), die met zijn moeder en twee zussen woont. Fatihs vader is overleden toen hij zes was. Als oom Ahmet komt eten, lijkt deze een ideaal mannelijk rolmodel.

Fatih (10) is een van oorsprong Turkse jongen die in Nederland opgroeit bij zijn moeder en twee zussen. Fatihs vader is overleden toen hij zes was. Zonder een volwassen man in huis, zijn de vrouwelijke elementen alomtegenwoordig. Fatih wordt als one of the girls behandeld en lijkt daar eigenlijk geen probleem mee te hebben. Maar wanneer oom Ahmet komt eten, lijkt deze opeens een ideaal mannelijk rolmodel.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Fatih
Jaar: 2012
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01