Ga naar inhoud
Animatie van Roodkapje in een minuut en dertig seconden. Wat gebeurde er werkelijk? Razendsnel komen de hoogtepunten van het sprookje voorbij, in een simpele maar aanstekelijke tekenstijl.


Iedereen kent het sprookje van Roodkapje. Tenminste, dat denken we. Wat gebeurde er in werkelijkheid? Animator Sjaak Rood vatte het verhaal samen met alle smerige details. Fast Forward is niet overdreven, want het verhaal schiet in een moordend tempo voorbij, in een animatie van één minuut en dertig seconden. De ogenschijnlijk snel gekrabbelde zwart-witlijntekeningen benadrukken het tempo van het verhaal, zonder een detail onbelicht te laten.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: Fast Forward Little Red Riding Hood
Jaar: 2010
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Animatie Competitie Publieksprijs
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still