Ga naar inhoud
Als kind was de filmmaakster fan van de Australische serie The Flying Doctors en vooral dr. Chris Randall, gespeeld door Liz Burch. Jaren later hoopt Eijsink de actrice in het echt te ontmoeten.
In haar tiende levensjaar raakte de filmmaakster verslingerd aan de Australische televisieserie The Flying Doctors, en in het bijzonder dr. Chris Randall, gespeeld door actrice Liz Burch. Haar oude kamer in Hengelo hing vol met plaatjes en posters van haar idool, ze schreef haar regelmatig brieven en had een spaarplan bedacht om naar Australië af te reizen. Toen haar idool uit de serie geschreven werd was ze ontroostbaar. Daarom bedacht ze zelf een aflevering waarin Randall weer terugkeerde. Vijftien jaar later vliegt Eijsink naar Australië om Liz Burch te vragen samen met haar een film te maken. De reis maakt vele herinneringen en emoties los. Zoals hoe ze met haar fantasieën over dr. Randall ooit haar lesbische gevoelens ontdekte. Met de zoektocht naar Burch en haar verleden als fan, rondt ze een periode vol twijfels af. Eijsink wisselt beelden van haar reis af met scènes uit de serie en oude filmpjes en foto's uit eigen archief. En ze probeert via chromakey (green screen) zelfs letterlijk met haar heldin samen scènes te spelen als 'flying doctor'.

Titel: Fan
Jaar: 2009
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still