Ga naar inhoud
Still

Familie

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Speelfilm over het wel en wee van een familie, waarvan moeder Els sinds twee jaar weet dat ze kanker heeft. Er resten haar nog enkele maanden.
Televisiefilm over het wel en wee van een familie, waarvan moeder Els sinds twee jaar weet dat ze kanker heeft. Er resten haar nog enkele maanden. Om nog een keer 'leuk' samen te zijn organiseert vader Jan een laatste familiereünie in Oostenrijk. Met tegenzin begeven hun kinderen, de maatschappelijk geslaagde zoon Nico met zijn kwebbelige vrouw Sandra en de zweverige dochter Bibi met haar als schrijver mislukte echtgenoot Von, zich richting een chalet in het besneeuwde Tirol. Terwijl de spanningen tussen Sandra en Nico in de auto al oplopen slaat dit sfeertje in het chalet al snel over op de rest van de familie, waarbij alle demonen uit het verleden uit de kast worden getrokken. In een dronken bui zorgt Nico ervoor dat de situatie escaleert. Terwijl iedereen met elkaar in de clinch ligt, zorgt moeder Els voor een verassing.
Titel: Familie
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2010
Gast van het Jaar - Anneke Blok

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2001)
Willem van de Sande Bakhuyzen

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2001)
Petra Laseur

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still