Documentaire in hoog tempo met veel muziek over het project Face 2 Face van de Franse fotograaf JR en zijn vriend Marco, met een luchtige benadering van de complexe situatie in het Midden-Oosten.
Documentaire in hoog tempo met veel muziek over het project Face 2 Face van de Franse fotograaf JR en zijn vriend Marco, dat de complexe situatie in het Midden-Oosten luchtig benadert. JR fotografeert in maart 2007 in verschillende Israëlische plaatsen als Bethlehem, Tel Aviv, Hebron en Ramallah telkens twee mensen met hetzelfde beroep, een Jood en een Palestijn, die een gek gezicht moeten trekken. Door hun gezicht op een afstand van 10 cm te fotograferen met een groothoeklens zijn deze mensen bepaald niet anoniem. Ze zijn bereid om hun eigen karikatuur te spelen. Hij hangt vervolgens grote posters hiervan in de publieke ruimte, onder andere op de omstreden muur in Jeruzalem. Filmmaker Gmax (Gérard Maximin) volgt het project op de voet. Gaandeweg ontstaan portretten van de mensen die gefotografeerd worden en van de omstanders. 'We willen geen posters op de muur, we willen helemaal geen muur,' aldus een automobiliste.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Muziek
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
VPRO TV
NTR
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Faces
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01