Ga naar inhoud
Still

Face to Face

Regie: Menno Otten
Even sobere als onthullende observatie van de mens. Gefilmd door de spiegel kijken kappersklanten naar zichzelf. Hun gezichtsuitdrukkingen en uitgesproken wensen verraden wie ze graag zouden willen zijn.

Intieme, collage-achtige beschouwing van de mens door zichzelf. Frontaal gefilmd door een spiegel portretteert de regisseur in zwart-wit een aantal mensen van verschillende leeftijden en achtergronden in de kappersstoel. Ze kijken naar zichzelf: onderzoekend, onzeker, anticiperend, met de hoop om even later mooier en zelfverzekerder op te kunnen staan. Een observerende documentaire waarin kleine aanwijzingen en persoonlijke commentaren de persoon achter het kapsel onthullen. Gemaakt in het kader van Doc25.

Credits

Producent
Scenario
Research
Production Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Trueworks
Omroep
VPRO TV
Titel: Face to Face
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.