Visuele weergave met industriële soundtrack van de wereld van wegwerkers in Nederland, die van 's avonds laat tot het prille ochtendgloren de wegen plaveien.
In deze korte documentaire wordt de wereld van de wegwerkers gevisualiseerd. Op verschillende locaties en diverse tijdstippen heeft regisseur Debbie Kleijn de mannen gefilmd, die van 's avonds laat tot het ochtendgloren ergens in Nederland aan de weg werken. Kleyn monteerde de beelden van zwaailichten, reflectoren, afgezette rijstroken, rollend materieel, stomend asfalt en nachtelijk overleg tot een 'visuele vertelling', zonder dialoog en met een industriële soundtrack. De film begint met een wegwerker, die één voor één pylonnen op het asfalt laat zakken vanaf een langzaam rijdende dienstauto. Op de andere rijstroken raast het normale verkeer op volle snelheid voorbij. Als de nacht valt, overleggen de mannen staande op het asfalt, shaggie in mondhoek, wat de volgende actie zal zijn. Ze bezemen vers asfalt op de juiste plek, gieten een spierwitte richtingspijl op de weg en halen de oprolbare gele afzetstrook weg. Dan kijken ze tevreden naar het weer op gang komende verkeer.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Roaring Films

Titel: Every Picture Tells a Story - Wegwerkers
Jaar: 2006
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still