Korte documentaire vertelt het verhaal van Jan de Graaf, vrijbuiter in hart en nieren en strandtenthouder met een illegaal terras, De Uitdaging, waar hij zelfgevangen vis serveert.
De Uitdaging is een zonnige ode aan - en tegelijkertijd een afscheid van - het rauwe, anarchistische strandleven van Hoek van Holland. Jan de Graaf, vrijbuiter in hart en nieren, was strandtenthouder van De Uitdaging, had een illegaal terrasje en serveerde hier zijn zelfgevangen vis. Dat ging jaren goed, totdat de gemeente nieuwe, ambitieuze plannen ontwikkelde. De strandtent werd ineens ontruimd vanwege de illegale terrasjes. Dat deed pijn, maar het vissen zelf kunnen ze Jan niet verbieden. Vlakbij het strand heeft hij nu een container gehuurd, van waaruit hij samen met zijn zoon Martin de vers gevangen vissen selecteert en schoonmaakt voor de visafslag. Intussen blijft het strand het strand: in de zomer druk en lawaaiig, vol met zonnende moeders met kinderen, verliefde stelletjes en stoere Rotterdammers. Bij het vallen van de avond verdwijnen de mensen en blijft het geluid van het strand zelf over, de wind, de zee en een enkele zeemeeuw.

Credits

Producent
Coproducent
Set geluid
Productiebedrijf
Cobos Films BV

Titel: Every Picture Tells a Story - De Uitdaging - een ode aan de anarchie
Jaar: 2003
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01