Na de dood van hun moeder hebben twee broers in 30 jaar een symbiotische verhouding opgebouwd. Ze spreken een alleen voor hen verstaanbaar dialect en voeren bijna rituele dagelijkse handelingen uit.
Documentaire over Roelof en Bertus Dunning. De twee broers, respectievelijk 76 en 80 jaar oud, zijn de overgebleven zonen uit een boerengezin van zeven kinderen. Nu wonen ze samen in het huis dat er nog net zo uitziet als hun moeder het achterliet. In de afgelopen dertig jaar hebben ze een symbiotische verhouding opgebouwd. Ze spreken een alleen voor hen verstaanbaar dialect, slapen samen in een twijfelaar en voeren gezamenlijk bijna rituele dagelijkse handelingen uit. Toch staan ze nog in contact met de moderne wereld, middels boodschappendiensten, pedicures en kappers aan huis. Juul Bovenberg maakte een liefdevol en tegelijk komisch portret van twee bijzondere broers op hun boerderij in Drenthe. De soms bizarre patronen in hun dagelijkse leven zijn met oog voor detail en gepaste rust in beeld gebracht.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
IJswater Films

Titel: Every Picture Tells a Story - De Dunning broers
Jaar: 2003
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01