Ga naar inhoud
Geromantiseerde en werkelijke beelden van het dagelijkse, en niet altijd even alledaagse, leven op de hellingen van de immer dreigende vulkaan Etna op Sicilië.
Lange fragmenten van dagelijkse gebeurtenissen laten zien dat het Siciliaanse leven van straatverkopers en sinaasappelplukkers op de hellingen van de Etna gewoon doorgaat ondanks het dreigende gerommel en de vonkerupties van de vulkaan. Sommige beelden zijn documentair, andere geënsceneerd en zodoende laat niet alles zich zomaar duiden in deze korte film. Na een kleine uitbarsting doen werklui dan ook een bijzondere vondst in de nog dampende lava.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Volya Films
Distributie
De Filmbank

Titel: Etna
Jaar: 2006
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still