Documentaire volgt bokser Esther Schouten in de aanloop naar de verdediging van haar wereldtitel. Vol overgave zet ze zich in voor haar sport en spant ze zich in om een sponsor te verleiden.
Volgens haar trainer beschikt Esther Schouten over drie geweldige eigenschappen: ze bokst als een kerel, heeft het uiterlijk van een verleidelijke vrouw en is nuchter als een Noord-Hollandse. Een neusblessure doet ze af met 'ik zit nou eenmaal niet op ballet'. Niet toevallig is ze wereldkampioene boksen. Ze noemt haar sport 'een uit de hand gelopen hobby', maar realiseert zich dat het tijd wordt om financieel te oogsten. Nu heeft ze nog een baantje als beveiliger in het uitgaansleven. Ze werpt haar charmes in de strijd voor de nodige media-aandacht, met een fotosessie voor een mannenblad, televisieoptredens en radio-interviews. Ze rent met wapperende paardenstaart door de polder, bezoekt de schoonheidsspecialist, werkt zich in het zweet op de sportschool, hoort de peptalk van haar trainer aan en slaat in de ring een tegenstander knock-out. Maar een geschikte sponsor dient zich niet zomaar aan. 'Het hele leven is een toneelspel', stelt ze vast, 'en hoe beter jij je rolletjes kan spelen, hoe beter het met je gaat. Volgens mij.'

Titel: Esther - Wereldkampioen uit Wognum
Jaar: 2005
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01