Ga naar inhoud
De Nederlandse fotograaf Erwin Olaf heeft te kampen met een slopende ziekte, net nu hij internationaal aan het doorbreken is en internationale kunsthandelaren willen investeren in zijn werk.
De Nederlandse fotograaf Erwin Olaf staat aan de vooravond van een belangrijk jaar. Zijn laatste fotoseries Hope, Grief en Rain lijken hem een internationale doorbraak te bezorgen. Zijn werk wordt vaak bekritiseerd. Het zou alleen maar choqueren en daarmee geen kunst zijn. Maar nu belangrijke kunsthandelaren uit Amerika en Japan geestdriftig willen investeren in nieuw werk van Olaf, is serieuze erkenning in zicht. En dit nu juist in een periode van zijn leven waarbij Erwin Olaf te kampen heeft met een slopende ziekte - longemfyseem - waardoor hij zorgvuldig met zijn energie moet omgaan. Onduidelijk is of zijn lichaam zijn werktempo kan bijhouden. De documentaire schetst een portret van de internationale kunsthandel door de ogen van de - volgens het kunsttijdschrift Kunstbeeld - 'meest zichtbare Nederlandse kunstenaar in het buitenland'. Hoe kun je bewerkstelligen dat je in het juiste museum hangt? Door wie laat je je beïnvloeden bij de keuze van je onderwerpen? En wat voor invloed heeft de wetenschap dat je nog maar zeer beperkte tijd hebt waarin je kunt creëren, op je werk?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR

Titel: Erwin Olaf, on beauty and fall
Jaar: 2009
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still