Ga naar inhoud
Still

Erik of het klein insectenboek

Regie: Gidi van Liempd
Verfilming van Godfried Bomans' cultuursprookje uit 1941 waarin de tienjarige Erik Pinksterblom onverwachts de kans krijgt om een nacht lang tussen de insecten van het schilderij Wollewei te leven.
Met deze verfilming van Godfried Bomans' cultuursprookje uit 1941 ging er voor reclamemaker Van Liempd een langgekoesterde wens in vervulling. De met computeranimatie gelardeerde debuutfilm voert de eveneens debuterende Jasper Oldenhof op als de tienjarige dromer Erik Pinksterblom wiens spreekbeurt over insecten maar niet wil lukken. Hulp komt van opa, die op een avond een oud handboek over insecten opsnort met de bijbehorende schoolplaat Wollewei. Er volgt een avontuurlijke nacht waarin Erik in het feeërieke decor van Wollewei belandt. Tussen de grassprieten ontmoet hij een goedlachse hommel (Jörgen Raymann), een onzekere steekmug (Georgina Verbaan) en verliefde lieveheersbeestjes (Plien & Bianca). Onder de indruk van die rare tweevoeter die alles over hun gewoontes weet, luisteren de insecten naar Eriks raad. Tot het misgaat. Erik krijgt die nacht een les over insecten én mensen.
Titel: Erik of het klein insectenboek
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Jeugdbios

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still