Een kijkje in de kantines van bedrijven en organisaties, tijdens de pauze, steeds gefilmd vanuit een vast punt. Alleen of in een groep, in pak of werkkleding, zwijgend of pratend over werk en vakantie.
Een reeks opnamen van kantines (of ruimten die zo fungeren), achter de schermen bij bedrijven en organisaties. Bedompt en slecht verlicht, of juist modern en fris. Telkens opgenomen vanuit één punt, met een vast kader. De camera houdt daarbij meestal enige afstand; soms horen we niet het gesprek van de mensen die het dichtstbij zitten, maar juist van een tafeltje achter de camera. Flarden van gesprekken lopen in elkaar over. Het gaat over werk, chili con carne ('lekker hoor') en vakantie. 'Heeft hij z'n haar in laagjes geknipt?' 'Drie zussen heb ik nog.' 'Jij bent in Suriname geboren, he?' 'Thuis hoor ik nog die pieper van de friet.' Iemand zit in z'n eentje een sigaretje te roken, met op de achtergrond een televisie waar niemand naar kijkt. Twee mannen in pakken praten over targets'. Een groepje mannen in werkkleding legt een kaartje. Koffie, een sigaretje, kantinelunch, uit een plastic zakje of van McDonald's. En dan is de pauze voorbij.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
IJswater Films
Distributie
IJswater Films

Titel: EPTAS - Pauze
Jaar: 2005
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01