Nog nooit in de geschiedenis is de mensheid dichter bij totale vernietiging geweest dan op die ene woensdag. Met archiefbeelden en persoonlijke herinneringen wordt de bijna-fatale dag gereconstrueerd.
Op woensdag 25 januari 1995 ziet een radarpost in het noordwesten van Rusland een onverwachte raketlancering. Automatisch springen in heel Rusland de kernraketten in gevechtspositie. President Jeltsin krijgt een zwarte Samsonite toegeschoven met daarin de rode knop voor nucleaire vergelding. Voor de eerste en enige keer in de geschiedenis gaat de koffer open. Het blijkt loos alarm te zijn. Nog nooit in de geschiedenis is de mensheid dichter bij totale vernietiging geweest dan op die ene woensdag. Wat voor dag was het eigenlijk? Wat deed u op die dag? Met archiefbeelden en persoonlijke herinneringen probeert regisseur Prosper de Roos de bijna-fatale woensdag die zo geruisloos voorbij ging te reconstrueren. Bovendien gaat hij op zoek naar diverse, mythologische verhalen over het einde der tijden.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
IJswater Films

Titel: EPTAS - 25/01/95
Jaar: 2003
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01