In kalm tempo wordt het verhaal ontsponnen hoe de familieband onder druk komt te staan als de drie volwassen kinderen van weduwe Maria het niet waarderen dat hun moeder op haar verjaardag ingaat op de avances van een Griekse kennis.
Serie van negen single plays gebaseerd op het enneagram. Maria's Vermogen is gebaseerd op type 6, de loyalist. De volwassen kinderen van de jarige weduwe Maria organiseren een verrassingsdiner. Ze weten niet dat hun moeder bevriend is geraakt met de Griekse buurtbewoner Nikos. Maria komt hem ook deze dag in het zachte winterlicht tegen. Hij nodigt haar uit in zijn huis, maar omdat ze gasten verwacht nodigt Maria hem uit voor een borrel. De familieband komt onder spanning te staan als haar kinderen zich eensgezind tonen in hun afkeer van de nieuwe liefde van hun moeder. Het kalme tempo van de film valt samen met het verzachtende karakter van Maria.

Titel: Enneagram - Maria's vermogen
Jaar: 2005
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still