Ga naar inhoud
In de negendelige tv-serie staat telkens een ander archetype centraal. Impasse gaat over de denker. Het Nederlands en Marokkaans gesproken televisiedrama gaat over een in zichzelf gekeerd jongentje.
Het uit de Griekse oudheid afkomstige enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Enneagram staat telkens een ander archetype centraal. Impasse gaat over de denker. Het Nederlands en Marokkaans gesproken, ingetogen televisiedrama speelt zich af in een Marokkaans milieu. Het jongetje Tarik is een denker die zich het liefst terugtrekt in een hoekje. Zijn familie staat voor een belangrijk familiefeest en iedereen is druk in de weer. Behalve zijn onbereikbare moeder, die stilletjes voor zich uit kijkt en af en toe huilt. Ze wordt verscheurd door heimwee naar Marokko, constateert de dokter, maar daar begrijpt Tarik niets van. Op de feestdag komt het tot een aanvaring tussen de passieve Tarik en zijn familie, en de jongen loopt weg. Na een angstig nachtelijk avontuur en een verblijf in een hammam begrijpt Tarik wat heimwee is.

Titel: Enneagram - Impasse
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still