Ga naar inhoud
In de 9-delige tv-serie staat telkens een ander archetype centraal. Hotel Bellevue gaat over de loyalist. Met surrealistische beelden wordt het verhaal verteld van twee broers, die een oud familiehotelletje runnen.
Het eeuwenoude enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Het enneagram staat telkens een ander archetype centraal. Hotel Bellevue gaat over de loyalist. Surrealistische beelden vertellen het verhaal van twee broers, Gideon en Hendrick, die in het katholieke Eindigem een oud familiehotelletje runnen. Als een vertegenwoordiger in stropdassen zich opknoopt aan de waterleiding, veroorzaakt dat een enorme lekkage. Stomverbaasd zijn de broers als enkele uren later al het water verdwenen is en alleen nog een natte plek op de gevel te zien is. Wanneer deze plek opdroogt en het gezicht van Jezus verschijnt, staat het hele dorp op zijn kop. Een wonder of niet, Hendrick ziet zijn omzet stijgen, en Gideon, de loyalist, doet wanhopig moeite om de pastoor en zijn dorpsgenoten de waarheid te vertellen.

Titel: Enneagram - Hotel Bellevue
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste TV Drama kort (2003)
Willem van de Sande Bakhuyzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.