In de 9-delige tv-serie staat telkens een ander archetype centraal. In Bruno & Violet is dat de winnaar. Violet is rijk en gaat bijna dood. Bruno is haar enige erfgenaam die denkt zijn erfenis mis te lopen.
Het uit de Griekse oudheid afkomstige enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Het enneagram staat telkens een ander archetype centraal. In Bruno & Violet is dat de winnaar. Hoofdpersoon is de hoogbejaarde, multimiljonaire mevrouw Brederode. Nadat artsen haar nog hooguit zes maanden te leven geven, haalt ze herinneringen op aan haar enige erfgenaam, kleinzoon Bruno. Flashbacks tonen hoe de jongen zich op 13-jarige leeftijd als enige uit een zinkende auto weet te redden waarna zijn oma met tegenzin zijn opvoeder wordt. Nu Violet haar villa heeft verruild voor een bejaardenhuis, stoort het haar mateloos dat Bruno nooit langskomt. Ze bedenkt een lokkertje dat de aandacht van haar geldbeluste kleinkind zeker zal trekken: ze kondigt aan te gaan trouwen met een dertigjarige verzorger. Bruno vertaalt de situatie in een wedstrijd, met als hoofdprijs haar erfenis.

Titel: Enneagram - Bruno & Violet
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still