Ga naar inhoud
De Iraanse tiener Majid gaat in 1979 naar Londen om te ontsnappen aan het nieuwe dictatoriale regime. Daar wacht hem een flinke cultuurschok, te beginnen met het Engelse ontbijt.

Gevoelig drama over een Iraanse jongen, de vijftienjarige Majid, die in 1979 besluit zijn gelovige, rijke familie in Isfahan te verlaten en naar Londen gaat, waar hij in een hotel belandt. Een voor hem totaal nieuwe wereld waarin alleen het Engelse ontbijt al voor een flinke cultuurschok zorgt. Majid sluit nieuwe vriendschappen en begint een nieuw leven te ontdekken. Wel mist hij zijn familie; vooral zijn vader die niet meer met hem wil praten. Is dat de prijs van vrijheid? Kort drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Titel: English Breakfast
Jaar: 2021
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills