Documentaire over Hedije die op haar vijftiende in de prostitutie belandde. De vele close-ups maken duidelijk hoe haar uiterlijk haar innerlijk weerspiegelt.
Hedije is het kind van een Israëlische moeder en een Turkse vader. Op haar vijftiende werd ze hoer. Tegenover regisseuse Barbara den Uyl spreekt ze vrijuit over de mogelijke oorzaken. Ze werd voortdurend geslagen door haar moeder en op haar twaalfde verkracht door haar oom. Maar ook houdt ze van de macht en het spel van verleiden. Ze heeft drie kinderen, waarvan er één bij haar woont. Ze zegt dat ze voor hem wil stoppen met haar werk. Den Uyl volgt Hedije terwijl ze langzaam haar leven op orde brengt en houdt daarbij continu Hedije's gezicht in beeld. Zo wordt het zowel een portret van haar leven als van de manier waarop haar uiterlijk haar innerlijk weerspiegelt. Dat wordt vooral duidelijk in de gesprekken met de therapeut, die af en toe door het masker van afstandelijkheid heen breekt.

Credits

Productiebedrijf
Van der Hoop Filmproducties
Distributie
Van der Hoop Filmproducties

Titel: Engelen der liefde
Jaar: 2002
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01