Korte film, voorafgegaan door een minidocumentaire, over een jonge Marokkaanse vrouw die een manier bedenkt om de wet tegen het dragen van hoofddoeken te ontduiken.

Op een dag krijgt de Marokkaanse Alia te horen dat ze geen hoofddoek meer mag dragen op het werk. Ze heeft het moeilijk met het op een wet gestoeld verbod, maar samen met haar collega’s komt ze tot een originele oplossing. De korte film wordt voorafgegaan door een collage van documentaire archiefbeelden en miniportretjes waaruit duidelijk wordt dat hoofdbedekking in alle culturen een belangrijke rol inneemt; niet alleen als mode-statement, maar ook en vooral als sociaal element.

Titel: En op 'n goede dag
Jaar: 2012
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still