Ga naar inhoud
In deze dansfilm verwerkt een oude man in een groot, verlaten landhuis een ongrijpbare liefde van weleer, die op de muziek van Gustav Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen telkens aan de camera ontglipt.
Een enorm, verlaten landhuis is het decor voor de dansfilm van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen en choreograaf Ed Wubbe, die samen Gustav Mahlers meesterstuk Lieder eines fahrenden Gesellen interpreteerden. Een oude man herleeft een ongrijpbare liefde, die dansend door de gangen telkens aan de bewegingen van de meedraaiende camera onglipt. Dans en camerabewegingen vervloeien met de stadia van Mahlers gepassioneerde lied.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR
Distributie
Rhombus International Inc., Toronto/Canada

Titel: Embracing Time
Jaar: 2004
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still