Ga naar inhoud
Komedie over de alleenstaande moeder Ellis die succesvol deelneemt aan de cursus 'Hoe trouw ik een miljonair'. Uiteindelijk komt ze echter voor de keuze te staan: geld, geborgenheid of het ware geluk.
In de komedie Ellis in Glamourland speelt Linda de Mol de alleenstaande moeder Ellis die de touwtjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen. De voormalige Miss Scheveningen woont in een Haagse volkswijk, heeft meerdere prutbaantjes en een zeur van een moeder (Nellie Frijda). Op een dag krijgt Ellis een aanbieding van Joan Collins (die zichzelf speelt) deel te nemen aan de cursus 'Hoe trouw ik een miljonair'. Samen met haar medecursisten struint Ellis met de prangende aanwijzingen van Collins in het achterhoofd begrafenissen, golfcourses en cocktailparty's af op zoek naar die ene ware - rijke - man. Ellis wordt in het nieuw-ontdekte glamourland overladen met geschenken en aandacht. Uiteindelijk komt ze echter voor de keuze te staan: geld, geborgenheid of het ware geluk. Haar medecursisten, die vrolijke bijrollen vervullen, blijken tijdens de uitbundige slotscène ook het ware gevoel voor het leven te hebben ontdekt.

Titel: Ellis in Glamourland
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2004)
Mischa Alexander

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still