Ga naar inhoud

Elisabetta Agyeiwaa werd geboren in Italië en als baby achtergelaten in Friesland. Nu doet zij, als filmmaker en slachtoffer van identiteitsfraude, een ultieme poging om antwoorden boven water te krijgen.

De Ghanees-Nederlandse filmmaker Elisabetta Agyeiwaa (1991) werd geboren in Brescia, Italië en als baby achtergelaten in Friesland. Daar groeide ze illegaal en zonder familie op, terwijl een ander kind Elisabetta’s Italiaanse geboorteakte en plek in het gezin innam. In deze korte documentaire doet zij een laatste poging te achterhalen wat er dertig jaar geleden is gebeurd. Waarom haar moeder besloot om niet háár moeder te zijn. En waarom ze steeds op de dichte deur van de bureaucratie botst en niemand haar tot nu toe heeft kunnen helpen om op papier wél te mogen bestaan. Haar persoonlijke geschiedenis was drie jaar geleden al het onderwerp van haar afstudeerfilm Ik leef maar ik besta niet.

Voorfilm

Elisabetta wordt als voorfilm vertoond bij Zelfbeeldcultuur: Sexual Healing en Familiegeheimen: Housewitz.

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Elisabetta
Jaar: 2022
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills