Documentaire waarin de Spaanse Burgeroorlog wordt getoond door de ogen van amateurfilmers. Zomerliefdes, geboortes en snoepreisjes voltrekken zich voor camera's van een fabriekseigenaar en een student.
Sinds 1980 verzamelt de Hongaarse regisseur Péter Forgács verloren amateuropnamen van gewone mensen en hun dagelijkse beslommeringen. Daarmee maakte hij verschillende bekroonde documentaires waarin het dagelijks leven van toen nieuwe inzichten verschaft in periodes uit het verleden. Zo ook in El Perro Negro, waarin de Spaanse Burgeroorlog wordt getoond door de ogen van twee Spaanse amateurfilmers in de jaren 1930. Zomerliefdes, een huwelijk, geboortes en snoepreisjes voltrekken zich allemaal voor de 8mm camera's van een Catalaanse fabriekseigenaar en een romantische student uit Madrid. Op de achtergrond komt ondertussen een nieuw Spanje tevoorschijn, opklimmend uit een diep dal van economische achterstand, bol van sociale spanningen en in sneltreinvaart op weg naar een afschuwelijke oorlog.

Credits

Productiebedrijf
Lumen Film
Omroep
VPRO TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: El Perro Negro - Stories From The Spanish Civil War
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01