Portret van de gedreven kunstenaar Leon Adriaans wiens leven en werk sterk met elkaar verweven zijn. De verbondenheid met de natuur komt naar voren als we de kunstenaar op zijn boerderij aan het werk zien.
'Er zijn duizenden beeldende kunstenaars in Nederland. Waarom wil ik nu juist over Leon Adriaans een filmportret maken?' vroeg regisseur Pieter Verhoeff zich af, toen hij via een kennis in contact kwam met de Brabantse kunstenaar. Door zijn prachtige werk en zijn sterke persoonlijkheid was Verhoeff echter meteen verkocht. Vooral de bijzondere wijze waarop het leven en het werk van Adriaans met elkaar verweven bleken, intrigeerde hem. Verhoeff filmde de kunstenaar aan het werk op zijn boerderij in St. Michielsgestel, waarbij de sterke verbondenheid van de kunstenaar met de natuur onmiddellijk opvalt. Zijn schilderijen zijn daar een reflectie van, maar zijn toch vooral een verbeelding van zijn innerlijk. Door middel van foto's, archieffilms over Brabant en de werkboeken van de kunstenaar schetst Verhoeff een beeld van deze gedreven schilder, waarbij hij de schilderijen van Adriaans voor zichzelf laat spreken.

Credits

Uitvoerend Producent
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
Egmond Documentary
Omroep
NTR

Titel: Eigen weg
Jaar: 2002
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01