Ga naar inhoud
Stills

Een weefsel van licht

Regie: Bram Ruiter
Vraag zes mensen wat er op een onontwikkeld rolletje film zou kunnen staan en hun verbeelding neemt de vrije loop. Het is de premisse van deze conceptuele documentaire waarin een stroom aan ongeremde associaties wordt onderzocht.
Een visueel document over de grenzeloze kracht van onze verbeelding. Zes uiteenlopende mensen beelden zich in wat er allemaal op een onontwikkeld rolletje super8-film zou kunnen staan. De documentaire beweegt zich vrij door de gesprekken en onderzoekt ideeën rondom zien en gezien worden, rondom dat wat is en dat wat (nog) niet bestaat. Dat het rolletje in kwestie nooit ontwikkeld zal worden, maakt de ongebreidelde visualisatie van dromen en verlangens misschien alleen nog maar sterker.

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
bramruiter
Titel: Een weefsel van licht
Jaar: 2021
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills