Ga naar inhoud
Ellen_in_haar_winkel[1].JPG

Een pop zoals ik

Regie: Cinta Forger, Walther Grotenhuis
Deze documentaire duikt in de wereld van witte Barbies en donkere poppen. Wat betekenen zij voor kinderen van kleur die worstelen met hun zelfbeeld en identiteit in een dominant witte maatschappij?
In de Amsterdamse poppenwinkel Colourful Goodies worden Barbies, jongenspoppen en knuffelpoppen verkocht waarin ieder kind zich kan herkennen; van poppen met verschillende huidskleuren en beroepen, tot poppen met een beperking. Deze documentaire volgt drie gezinnen van kleur die een pop mee naar huis nemen. Wat betekent zo’n pop voor je zelfbeeld als je daarmee worstelt omdat je van kleur bent, of omdat je met albinisme moet leren leven? Is onze dominant witte maatschappij wel zo tolerant als we denken?

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Olympic Films BV
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
CineMeta Digital BV
Poster Een pop zoals ik.jpg
Titel: Een pop zoals ik
Jaar: 2023
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer