Ga naar inhoud
Tijdens het vijfentwintigjarig jubileum van de directeur van kinderwagenfabriek Slieps escaleert een sluipend conflict tussen de directeur en de bejaarde oprichter van het bedrijf, de oude Slieps.
Het personeel van kinderwagenfabriek Slieps bereidt de feestelijkheden voor rond het vijfentwintigjarig jubileum van de directeur, Hein Slotter. De redactie van het personeelsblaadje vraagt het personeel om toepasselijke verhalen uit het verleden van Slotter, waarop iemand een verhaal verzint over een pak slaag. Het verzinsel komt terecht in de toespraak van de bejaarde oprichter van het bedrijf, de oude Slieps. Bij de jubileumviering escaleert een sluipend conflict tussen de twee heren. Met roerend acteerwerk van Paul Steenbergen als dementerende oprichter en schoonvader van Slotter.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Een pak slaag
Jaar: 1979
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still