Ga naar inhoud
Still

Een dagje naar het strand

Regie: Theo van Gogh
Tragikomische film naar de gelijknamige novelle van Heere Heeresma waarin Cas Enklaar een gescheiden, drankzuchtige man speelt die zijn licht gehandicapte dochtertje een dagje meeneemt naar het strand.
Tragikomische film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Heere Heeresma uit 1962. De film voert Cas Enklaar op als Bernd, een gescheiden, drankzuchtige man die zijn licht gehandicapte dochtertje Walijne (Tara Fallaux) een dagje meeneemt naar het strand. Aan de kust van Scheveningen ontmoeten ze allerlei vreemde mensen. Bernds hang naar alcohol laat het uitje echter ontaarden in een kroegentocht waarbij hij zijn dochter uit het oog verliest. De commentaarstem in de film is van auteur Heere Heeresma zelf. Tweede film van Theo van Gogh.
Titel: Een dagje naar het strand
Jaar: 1984
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1984
Gouden Kalf Competitie Retrospectief

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still