Ga naar inhoud
Still

Dutch Touch

Regie: Ulrike Helmer
Portret van de Nederlandse hiphopscene aan de hand van Brainpower, Duvel en Jay Colin, die een jaar lang worden gevolgd, thuis, onderweg en op het podium, in Amsterdam, Rotterdam en New York.
Een jaar lang volgde regisseur Helmer drie Nederlandse rappers: Brainpower, Duvel (van Duvelduvel) en Jay Colin. Ze interviewt hen, filmt hen thuis en onderweg en registreert optredens vanaf het podium, vanuit de zaal en achter de schermen, in kleur en zwart-wit. De rappers spreken over de Nederlandse benadering van het oorspronkelijke Amerikaanse muziekgenre, over hun betrokkenheid bij de politieke gebeurtenissen van de laatste jaren en over het belang van rapmuziek. Jay Colin leert in de Bijlmer ('een broeipot van alleen maar talent') jonge rappers elkaar dissen. Duvelduvel reageert berustend op het afvallen van een crewlid. Brainpower spreekt over het effect van zijn succes (een nummer-1-hit met Dansplaat) en Helmer reist met hem mee naar New York, waar hij oude bekenden opzoekt en nieuwe studio-opnamen maakt. En dat terwijl de Amerikaan George McCrae, bekend van de jarenzeventighit Rock Your Baby, juist naar Nederland komt om met Colin te werken. Ondertussen zijn ook andere Nederlandse mc's en crews te zien, onder wie Raymtzer en Ali B.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Egmond Film and Television
Omroep
NTR
Titel: Dutch Touch
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still