Stof tot nadenken: wat als apparaten niet alleen slim worden, maar ook een persoonlijkheid ontwikkelen? In deze iPhone-app ontdek je onverwachte kanten van een robotstofzuiger.

Wat als een apparaat slim genoeg is om te merken dat het dom werk doet? Dat is het geval bij Dustin: zogenaamd de slimste maar niet per se de béste stofzuiger. Terwijl je via het chatvenster op jouw iPhone kennis met hem maakt, ontstaat als vanzelf een wonderlijke dialoog met deze robot met meer persoonlijkheid dan je van zo'n gadget waarschijnlijk verwacht. De gratis iPhone-app bestaat uit vijf hoofdstukken waarmee je niet alleen met de eigenzinnige Dustin communiceert, maar hem ook via Augmented Reality in jouw eigen huis aan het werk probeert te zetten. De humoristische app die stof tot nadenken biedt, is een samenwerking van VPRO Medialab en schrijver Niels 't Hooft.

Buycloud
is gratis toegankelijk en onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Conceptontwikkeling
Production Design
Interface en interaction design
Technische realisatie
Uitvoerend Producent
Sound Design

Titel: Dustin
Jaar: 2020
Duur : 20 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.