Ga naar inhoud
Still

Dunya & Desie - Trouwfoto's

Regie: Dana Nechushtan
Televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige harstvriendinnen. De meiden gaan op zoek naar een man voor Desie's moeder en plaatsen een contactadvertentie.
Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige puberende hartsvriendinnen (filmdebuut voor beide actrices). De Marrokaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In Trouwfoto's gaan de meisjes op zoek naar een man voor Desie's moeder. Mensen kiezen elkaar niet, weet Dunya. Je wordt voor elkaar gekozen. Zo zijn de ouders van Dunya aan elkaar gekoppeld door hun families. Omdat Monique alleen en ongelukkig is, gaan Dunya en Desie voor haar op zoek naar een vriend. De keus valt op de licht kalende maar sympathieke Herman, verkoper van stacaravans. Het blijkt te klikken tussen Herman en Monique, maar klikt het ook tussen hem en Desie?
Titel: Dunya & Desie - Trouwfoto's
Jaar: 2002
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.