Ga naar inhoud
Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige harstvriendinnen. Ze krijgen een nieuw klasgenootje die er niet uitziet. Dat stemt in met een voorstel voor een metamorfose.
Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige puberende hartsvriendinnen (filmdebuut voor beide actrices). De Marrokaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In Project Petra komt een nieuw meisje uit Haaksbergen bij Dunya en Desie in de klas. Ze heet Petra en omdat ze er anders uitziet dan de rest en een rare broodtrommel heeft, accepteren de anderen haar niet. Dunya vindt dat zielig en ze besluit, samen met Desie, Petra een metamorfose te geven die helemaal in is volgens de meidenbladen. Op de kermis testen ze of Petra's metamorfose geslaagd is.

Titel: Dunya & Desie - Project Petra
Jaar: 2002
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still