Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Dunya & Desie - Handlezen

Regie: Dana Nechushtan
Deel uit dertiendelige serie over twee puberende harstvriendinnen uit Amsterdam-Noord. In Handlezen doet een Marokkaanse handlezeres voor Dunya en Desie een leuke en een minder leuke toekomstvoorspelling.
Aflevering uit de tweede reeks (van dertien afleveringen) over de alledaagse beslommeringen van Dunya en Desie, de twee inmiddels (bijna) zestienjarige puberende harstvriendinnen uit Amsterdam-Noord. De Marokkaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In Handlezen zitten Dunya en Desie midden in hun schoolonderzoeken voor het eindexamen. Het kan Desie niks schelen: ze gaat toch zakken. Dunya stelt voor om naar een Marokkaanse waarzegster te gaan. Die doet twee opmerkelijke voorspellingen. Desie's moeder Monique krijgt op haar werk een grote verrassing. Maar of ze daar zo blij mee is...
Titel: Dunya & Desie - Handlezen
Jaar: 2003
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.