Deel uit dertiendelige serie over twee puberende hartsvriendinnen uit Amsterdam-Noord. Desie vindt het tijd voor haar ontmaagding. Dunya leert haar moeder beter kennen als ze die begeleidt naar het ziekenhuis voor een inwendig onderzoek.
Tweede reeks van dertien afleveringen over de alledaagse beslommeringen van Dunya en Desie, de twee inmiddels (bijna) zestienjarige puberende harstvriendinnen uit Amsterdam-Noord. De Marokkaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In Doornen en rozen vindt Desie het tijd voor de 'eerste keer'. Ze is nu zestien. Voor moeder Monique is het lastig te accepteren dat haar dochter niet voor altijd haar kleine meisje blijft. Bij Dunya thuis gaat ook niet alles over rozen: haar moeder Kenza moet naar het ziekenhuis voor een baarmoederhalskankeronderzoek. Dunya gaat mee om te vertalen en leert haar moeder beter kennen.

Titel: Dunya & Desie - Doornen en rozen
Jaar: 2003
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still