Televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige harstvriendinnen. Als Dunya's ouders een paar dagen weg zijn, is voor Dunya en Desie is de kust vrij om achter de jongens aan te gaan.
Aflevering uit zevendelige televisieserie over de alledaagse beslommeringen van twee vijftienjarige puberende hartsvriendinnen (filmdebuut voor beide actrices). De Marrokaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In de aflevering Dood en de jongen zijn de ouders van Dunya een paar dagen naar Marokko voor de begrafenis van Dunya's oudtante. Vader Nabil drukt Soufian op het hart om zich goed te gedragen; hij is de man in huis. Moeder Kenza bezweert Dunya vooral goed op haar broertje te letten, zij is immers de oudste. Dunya en Desie hebben hele andere plannen: ze nodigen Desie's nieuwe vlam Francis en Dunya's onbekende liefde Bob uit.

Titel: Dunya & Desie - Dood en de jongen
Jaar: 2002
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.