Ga naar inhoud
Deel uit dertiendelige serie over twee puberende harstvriendinnen uit Amsterdam-Noord. De meiden begluren de knappe overbuurman van Dunya. Dunya is heimelijk verliefd, maar er is ook iets raars aan de jongen.
Aflevering uit de tweede reeks (van dertien afleveringen) over de alledaagse beslommeringen van Dunya en Desie, de twee inmiddels (bijna) zestienjarige puberende harstvriendinnen uit Amsterdam-Noord. De Marokkaanse Dunya woont bij haar ouders en broertje, de Nederlandse brutale Desie leeft met haar gescheiden moeder, type hooggeblondeerd & strakke legging. Tegen alle regels van school en thuis in, weten de meiden het altijd beter. Dunya heeft de rol van de verteller. Haar voice-over vertelt de kijker wat de meiden bezighoudt. In de aflevering Blinde liefde zijn er nieuwe mensen tegenover Dunya komen wonen. Samen begluren de meiden de knappe overbuurjongen. Dunya is heimelijk verliefd, maar er is ook iets vreemds aan de hand met de jongen.

Titel: Dunya & Desie - Blinde Liefde
Jaar: 2003
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2002)
Dana Nechushtan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.