In het filmvervolg op de succesvolle televisieserie trekken hartsvriendinnen Dunya en Desie door Marokko, op zoek naar Desies vader en antwoorden op grote levensvragen.
In het filmvervolg op de succesvolle televisieserie staan hartsvriendinnen Dunya en Desie op een keerpunt in hun leven. Het vrolijke ontwerp van de titelrol laat nog een onbekommerde leefwereld zien van de jonge meiden. Maar de middelbare school is afgerond en ze moeten bedenken hoe hun leven verder in te richten. De vriendschap staat onder vuur vanwege de bezwaren die Dunya's Marokkaanse ouders hebben tegen de vrijgevochten Desie, maar ook vanwege grote dilemma's: Dunya krijgt te horen dat in Marokko een ontmoeting is gearrangeerd met een toekomstige echtgenoot en Desie blijkt zwanger - de meest voor de hand liggende actie is een abortus. De twee vriendinnen vinden elkaar weer in Marokko en hun gezamenlijke reis daar leert hen over de waarde van vriendschap en familie en respect voor het levensdoel dat de meiden voor zichzelf kiezen. De rollen in de komische en ontroerende roadmovie worden vervuld door dezelfde acteurs als in de serie, Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven.
Credits
Regie
Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Camera
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Montage
Titel: Dunya & Desie
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf nominaties
Beste Lange Speelfilm (2008)
Leontine Petit
Beste Actrice (2008)
Eva van de Wijdeven
Beste Sound Design (2008)
Gert Janssen
Beste Lange Speelfilm (2008)
Joost de Vries
Andere prijzen
Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.