Ga naar inhoud

Dunya (19) heeft een hechte band met haar moeder, die ook benauwend kan voelen. Ze droomt van zingen en een eigen plek. Zal de heftige familiegeschiedenis zich herhalen, of zal ze zichzelf bevrijden?

In Dunya volgen we de heel close gefilmde coming-of-age van de negentienjarige Dunya, die onafscheidelijk is van haar moeder en toch vrij wil zijn. Botsingen, benauwenis, plezier en intimiteit. Moeder Sabine, een resolute Amsterdamse, was ooit dakloos. En zo zijn er meer problemen in de familie, maar er is ook zangtalent. Dunya heeft muzikale ambities en droomt van een eigen huis. Soms drukt een lied het beste uit wat je voelt. Gemaakt met de Filmfonds Wildcard voor Bary's bekroonde afstudeerfilm Wognum.

Credits

Camera
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
IJswater Films
Postproductiebedrijf
Storm Post Production

Titel: Dunya
Jaar: 2021
Duur : 1 uur
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie, CJP
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills