Ga naar inhoud
Still

Droomrijders

Regie: Boris Gerrets
Portret van het leven op de Nederlandse snelweg. Vage schimmen achter groengetinte autoruiten haasten zich van A naar B. Ontmoetingen zijn schaars.
Biotoop snelweg: asfalt, beton, fly-over, vluchtstrook, sleur, files, autoradio. Vage schimmen achter groengetinte autoruiten haasten zich van A naar B. Als anonieme passanten rijden ze langs elkaar heen. Ontmoetingen zijn schaars. Ze beperken zich tot een sporadische blik in de file of een koffiepraatje bij een tankstation. Daarna snel de auto weer in. En in gedachten verzonken rijden ze verder. Droomrijders is een portret van het leven op de Nederlandse snelweg met beelden die op een willekeurige doordeweekse dag genomen zijn: op tankstations en parkeerplaatsen, in de carwash en op de snelweg, het is de moderne wereld die wij voor lief nemen. Maar toen een jonge vrouw stierf door een steen die vanaf een viaduct op haar voorruit was gegooid, werd meteen weer het diepe onbehagen zichtbaar dat zich manifesteert in het besef van onze kwetsbaarheid.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV
Titel: Droomrijders
Jaar: 2006
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still