Ga naar inhoud
Still

Droomland DDR

Regie: Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch
Regisseuze peilt tijdens een schoolreünie in de vroegere DDR de reacties op de veranderingen in haar geboorteland. De gesprekken worden vermengt met archiefbeelden. Daarnaast schetst de documentaire ook een beeld van de levens van ex-DDR'ers nu.
Coregisseur Petra Lataster reist met haar echtgenoot Peter terug naar haar geboorteland, de vroegere DDR, voor een schoolreünie. De groep maakt een boottocht en haalt `s avonds aan tafel herinneringen op. Petra Lataster praat als een van de klasgenoten mee. Ze zoekt ex-klasgenoten ook thuis op, zoals de weemoedige zoon van een DDR-partijchef, een meeloper - die dat eerlijk toegeeft - en een oogarts, die zich pas na de val van de muur volledig kon ontplooien. Zo bieden de vroegere lotgenoten een waaier aan reacties op het verscheiden van hun geboorteland. Petra Lataster, die ook haar eigen Stasi-dossier bekijkt, vermengt de gesprekken met archiefbeelden van de DDR, van de Oost-Duitse jeugdbeweging en van hun eigen schoolklas. Behalve van hun verleden in de DDR schetst de documentaire ook een beeld van de levens van ex-DDR'ers nu.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Titel: Droomland DDR
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2004
Hoofdprogramma Panorama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still