Documentaire waarin de camera eerst de huizen binnenkijkt van mensen die hebben besloten te verhuizen naar de Amsterdamse wijk IJburg en vervolgens die mensen weer opzoekt in hun nieuwe huis en kijkt hoe zij hun nieuwe ruimte gebruiken.
Droomhuis vertelt twee verhalen. In het eerste deel loopt de camera huizen binnen van mensen die hebben besloten te verhuizen. De film laat zien hoe ze wonen en hoe ze met de ruimte omgaan.. Zoals kinderkamers die tot zes uur 's avonds als werkkamer worden gebruikt of woonkamers die slaapkamers worden omdat de slaapkamer te klein werd. De bewoners gaan allemaal verhuizen naar de nieuwe Amsterdamse wijk IJburg. Soms vanwege het gebrekkige groen in de binnenstad, maar vaak omdat gezinnen simpelweg niet meer in hun huis passen. In de tweede helft van de film zoekt de camera diezelfde mensen weer op in hun nieuwe huis en kijkt hoe zij hun nieuwe ruimte gebruiken. De ritmische opeenvolging van de bezoekjes, de wijze waarop elke woning wordt benaderd en de strakke vormgeving geven de film een dwingend karakter.

Credits

Producent
Productiebedrijf
SNG Film
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Droomhuis
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.