Ga naar inhoud
Still

Drift

Regie: Michiel van Jaarsveld
Speelfilmdebuut waarin de relatie tussen de 15-jarige Sammy en haar 20-jarige broer Jakob onder druk komt te staan omdat het meisje zich vooral aangetrokken voelt tot haar broer.
Speelfilmdebuut waarin de relatie tussen de 15-jarige Sammy en haar 20-jarige broer Jakob onder druk komt te staan als het sexueel ontluikende meisje zich vooral aangetrokken voelt tot haar broer. Met een vroeg-dementerende vader in een verpleegtehuis en een moeder die ze sinds jaren niet meer hebben gezien, zijn broer en zus op elkaar aangewezen. Jakob houdt de huishouding draaiende met een handeltje in afgekeurd vlees en volgt zijn zusje met argusogen. Sammy wil sexuele ervaring opdoen en verkent de grenzen van haar vrouwelijkheid. In een caravan die ze van de vader van haar vriendin Liesbeth mag gebruiken nodigt ze klasgenootje Thijs uit. Maar al wie er komt, geen Thijs. Wel de vader van Liesbeth. Drift maakt deel uit van een reeks films die is geproduceerd in het kader van het filmproject No More Heroes.
Titel: Drift
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still