Ga naar inhoud
Still

Drawing Room

Regie: Jan Rothuizen, Sara Kolster
360º Virtual Reality-tekening van het uitzicht over het centrum van Amsterdam, die Jan Rothuizen maakte vanuit de 'Room on the Roof', het torentje bovenop het filiaal van de Bijenkorf.

Stap in de eerste Virtual Reality-tekening van Jan Rothuizen, de kunstenaar die bekend werd door zijn tekeningen in onder meer de Volkskrant, waarin hij zijn obervaties van een bepaalde plaats tot in detail vastlegt, in tekst en beeld. In deze interactieve video wordt de kijker meegenomen naar 'Room on the Roof', het torentje bovenop het filiaal van de Bijenkorf in Amsterdam dat Rothuizen als artist in residence betrok. Van hieruit heeft de tekenaar een 360º Virtual Reality-tekening gemaakt van het uitzicht over het centrum van de hoofdstad. Drawing Room speelt met de vraag wat virtual reality betekent: kan het een kunstwerk op zich zijn?

Credits

Sound Design
Interface en interaction design
Coproducent
Zesbaans
Animatie
Zesbaans
Interface en interaction design
Zesbaans
Titel: Drawing Room
Jaar: 2015
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Gouden Kalveren Inschrijving INT Kunst & CultuurAnimatie

Gouden Kalf nominaties

Beste Interactive (2016)
Sara Kolster
Beste Interactive (2016)
Jan Rothuizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.