Engelstalige opvolger van Dick Maas' thriller De Lift, speelt zich af in New York. Een lift in de Millennium Tower veroorzaakt afschuwelijke ongelukken. De monteur en de politie staan voor een raadsel.
Engels gesproken en met internationale cast opgenomen vervolg van Dick Maas' thriller De Lift speelt zich af New York. Als een lift in de Millennium Tower niet meer goed functioneert, krijgt een monteur de opdracht het probleem op te lossen. Niet iedereen is daar gelukkig mee. Vooral de lift niet. Na twee afschuwelijke ongelukken gaan journalisten en politie het gebouw in. Een verslaggeefster die op een sappig verhaalt aast, bespioneert de monteur en de politie die een grootschalig onderzoek op touw heeft gezet. Als enkele vooraanstaande New Yorkers het slachtoffer worden van de lift, verzegelt de overheid het gebouw. Nu is het aan monteur en de journaliste om samen het mysterie te ontknopen én in leven te blijven, want de bloeddorstige vijand probeert iedereen te vermoorden die op zoek gaat naar het geheim dat zich in de buik van het gebouw schuilhoudt.

Credits

Scenario
Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
First Floor Features
Distributie
Buena Vista International (Netherlands) BV

Titel: Down
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still