Ga naar inhoud
De een zijn dood... is niet die van een ander. Uitvaartmanager Anita ontdekt bij de planning van een nieuw multicultureel rouwcentrum in de Bijlmer hoe weinig ze eigenlijk weet van de verscheidenheid aan rituelen rond de dood.
Uitvaartmanager Anita moet de wijk mee zien te krijgen in de bouw van een multicultureel rouwcentrum middenin de Bijlmer. Als witte vrouw in een gekleurde samenleving ontdekt ze hoe weinig ze eigenlijk weet van alle culturen en hun rituelen rond de dood. Is dat nieuwe rouwcentrum de wens vanuit de Bijlmer zelf of een utopie van een uitvaartbedrijf dat de markt wil veroveren? Als de dood ook in haar eigen leven een grote rol gaat spelen, is het nog maar de vraag of dat nieuwe rouwcentrum er gaat komen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Fever Film

Titel: Dood in de Bijlmer
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills